Iskoláink

Üdvözlet a Látogatónak!

Ha diák vagy és érdekelnek az iskoláink, akkor gyere, nézz meg minket!
Itt szakmát tanulhatsz, mert mi szakmákat tanítunk. Sokfélét és sok helyen…
Az általános iskola, de az érettségi után is csatlakozhatsz hozzánk! Szakmáinkat szakiskolában, szakközépiskolában is tanulhatod, de technikus képzéseink is rendelkezésedre állnak. Gyere, nézz körül!
Ha Ön szülő vagy csak egy érdeklődő, intézményünket mindenképpen szívesen ajánlom figyelmébe. Iskoláinkban immár a több évtizedre visszanyúló hagyományainkra építve korszerű és piacképes tudású szakembereket képezünk, tanítunk és nevelünk. Igen, nevelünk is, mert számunkra fontos, hogy felnőtté érő diákjaink jól képzett, a szakmájukhoz értő emberekké és művelt állampolgárokká váljanak.
Tanítási-tanulási tevékenységeinkben igyekszünk érdekes és motiváló, a tanórákat színesítő, változatos módszerekkel megtűzdelt szakmai és közismereti kínálatot adni. Reméljük, hogy ezáltal a tanulók ugyanolyan hasznos állampolgáraivá válnak hazánknak, mint korábbi tanítványaink. Mindeközben iskoláinkban az együttélés, az együtt munkálkodás és az együtt tanulás a legfontosabb minőséget nyújtó pedagógusi tevékenység számunkra és a diákjaink számára egyaránt.
Bízunk abban, hogy a tanítási, képzési munkánk során diákjaink fejlődnek, és hogy tevékenységeink segíteni tudják bennük az ismeretek, tapasztalatok összefüggő tudásrendszerré szerveződését. Szándékunk és célunk az, hogy azoknak a készségeknek, képességeknek, kompetenciáknak a fejlődését segítsük, erősítsük, amelyekkel diákjaink felnőttként, munkavállalóként sikeresek, eredményesek lesznek.
Mert hiszünk abban, hogy a szakmai képzésben nem sokat ér az a tudás, amely nem képes sikeres munkavégzésben kifejeződni. Azaz a puszta „tudásnál”, a „mit kell tudni”-nál sokkal fontosabb a „csinálni tudás”, a „mit kell tudni megcsinálni”. Ehhez nekünk, pedagógusoknak is át kellett rendeznünk eddigi tudásunkat ismeretről, képességről, személyiségfejlesztésről, módszerekről, tanításról; és be kellett látnunk, hogy diákjaink boldogulását már nem tudjuk a hagyományos pedagógiai eszközeinkkel segíteni. Fel kellett vennünk a 21. század ritmusát, válaszokat kellett keresnünk kihívásaira, igényeire. Mert tudjuk, hogy ezzel tehetünk a legtöbbet a tanítványaink és a magunk sikeréért is.
Ezen gondolatok jegyében ajánlom szíves figyelmébe a Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központot és annak minden tagintézményét!

Varga Tamás
mb. főigazgató