AM KASZK – Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Kapcsolat:
Cím: 1149, Budapest, Mogyoródi út 56-60. 
Telefon: +36-1-273-2741
Fax: +36-1-273-2744
E-mail: titkarsag(kukac)vmszki.hu

AM KASZK – Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiuma honlapja itt érhető el.

Varga

Iskolánkban több mint 86 éve folyik mezőgazdasági, ezen belül kertész, földmérő és térképész szakképzés.
Oktatunk technikusokat, szakmunkásokat, és a szakmai tárgyak mellett érettségi vizsgára készítjük fel tanulóinkat.
A mezőgazdaság területén belül parképítő és fenntartó, dísznövénykertész, virágkötő- virágkereskedő, kertész, földmérő – térinformatikus, térképész képzés folyik intézményünkben. A gyakorlati oktatás külső gyakorlati helyeken, illetve iskolánk tanműhelyeiben, tankertjében és tangazdaságában történik. A környezetvédelem – vízgazdálkodás területén környezetvédelmi technikus képzés folyik.

Kép 019 Diákjaink megismerhetik a kertészet minden szakterületét, lehet belőlük kiváló parképítő technikus, jó ízléssel megáldott, saját munkájára igényes virágkötő, de képzésünk sokszínűségéből adódóan földmérő és térinformatikai technikus, térképész szaktechnikus, valamint környezetvédelmi technikus is.
Vidéki tanulóink számára iskolánk kollégiumában biztosítunk 2-4 férőhelyes szobákban szálláslehetőséget.
Diákjaink rendszeresen, évente utazhatnak külföldre, a heidelbergi középiskolába, a genovai egyetem botanikus kertjébe és az edinburghi egyetem botanikus kertjébe. Tanulmányaik befejezését követően – az angol vagy a német nyelv tárgyalóképes ismeretének birtokában – Németország, vagy Anglia jó nevű kertészeteiben is örömmel fogadják őket.
Fontosnak tartjuk a diákok szakmai képzésén túl a sportfoglalkozásokat is. Sportpályáinkon, tornatermünkben 2013-2014-es tanévtől emelt óraszámban folyik testnevelés.

DSCF2495